En sida för alla tjejer och för endel killar....

Skellefteå är en bra shoppingstad med mina norrländska ögons mått. Många av de stora kedjorna har etablerat sig i stadens centrum, som för några år sedan fick ett helt nytt köpcentrum, City Kompaniet, byggt i Domus gamla lokaler. Men det finns även en hel del lokala småbutiker.

Några av mina personliga favoritbutiker är:

Fina-saker-butikerturen

TE-magasinet. Här säljer man te och kaffe på lösvikt och även krims krams. Butiken ligger precis i hörnet där du svängde då du gick till Bosaker. http://www.hjoggbole.nu/foretag/temagasin/index.html

Nästa stopp, på andra sidan stan är Haidic, också en designbutik, här säljer dom många av de saker som finns på Design Torget och även produkter från 10 gruppen. Affären ligger långt västerut på gågatan. Gå förbi Arkaden, en galleria, fortsätt på gågatan till du kommer till nästa korsning innan du gått över gatan svänger du till höger. Gå 30 meter sedan är du framme.

Efter detta stopp tycker jag att du kan gå in på Spets och ting, en affär som har en hel del tyger och krimskrams, ganska fina saker. Affären ligger efter gågatan precis i hörnet där du svängde när du gick till Haidic.

Nu börjar turen ta slut, och magen börjar kurra. Ett jättemysigt café finns alldels här runt knuten. Café Lilla Marie, inrymt i ett litet gammalt gårdshus. Gå västerut på gågatan, till huset tar slut, där svänger du höger. Inne på gården ligger caféet.

Efter fikat är det dags att titta på lite kläder.

Klädshoppingturen

I Skellefteå finns väldigt många av de stora klädkedjorna, men även några små butiker.

Benzon som ligger inne i Arkaden, en galleria efter gågatan. Här säljer man PEAK, GANT, Tiger osv.

Skellefteås stadskärna är inte så stor, så du kommer säkert att hitta dina egna personliga favoriter där du också om du ger dig ut på en vandring. Lycka till, jag lovar att pengarna snabbt kan bli slut även i den här staden.

 

 

annacafe

 

 

 

 

 

 

 

 

email: mail@familjenbergstrom.com