Nationaldagen

 

Nu för tiden är man ju ledig på Nationaldagen så då får man ju passa på att göra något skoj. Vi läste i boken ”Alla dessa promenader i Stockholmstrakten” och såg ut en trevlig promenad som skulle ta oss till Skansen. Det blev så att vi började med att åka tunnelbana till Universitet för att kika på det hus där Stefan bodde i studentrum för en massa år sedan (Lappkärrsberget). Sedan promenerade vi vidare längs strandlinjen till Ropsten och sen vidare till Gärdet via Valhallavägen. Vi picnicade på Gärdet. Det gick åt en halv flaska Schloss Boosenburg bara i samband med att vi korkade upp. Mousserande vin, värme och ryggsäck är ingen bra kombination.

 

Väl på Skansen så samlade vi på oss fler kändisar på en kväll än vad vi hade hittills i våra liv tror jag. Länspolismästaren, Finansborgarrådet, hela kungafamiljen + en stjärnkock. Kocken förresten, vi avslutade dagen med att äta på krogen Tre Byttor. Mycket bra ställe som rekommenderas varmt. .

 

Annas 040

 

Varma dagar verkar folk ta sin båt och ankra i solgasset i Djurgårdsbrunnsviken. Vi som inte har båt tycker det går precis lika bra att sitta under ett skuggande träd vid strandkanten.

Annas 044

 

Mysig plats för picnic en halv meter från gångvägen. Alla har ju inte nationaldag samma dag som vi. Här är det Stefans engelska chef som bor i Finland som ringer om nått brådskande.

 

Annas 039

 

Annas 042

Annas 046

 

Så här härligt kan man ha det på Skansens friluftsmuseum.

 

Annas 047

Stefans 099

 

Fösta försöket att få kungen på bild, fram med förstoringsglaset, det är kungen och drottningen i mitten av bilden. Vems är armen? Jo, det är Annas.

 

Annas 052

Annas 053

 

 

Stefans 100

 

Annas 048

Annas 054

Stefans 102

 

 

 

 

 

email: mail@familjenbergstrom.com