Köpenhamn 2008

 

Eftersom vi gifte oss i December så är det lätt hänt att det ända vi kan göra på vår bröllopsdag är att äta julbord. Men i år kom vi på idén att åka på en weekend i Köpenhamn. Det var jättemysigt med all julskyltning och julmarknaden på Tivoli.

.

 

Lite utanför stan, på väg mot den lilla havsfrun så passerar man en gammal militäranläggning.

 

Inne i stan var det massor med julskyltning, mest på ströget förstås

 

 

Plötsligt så kom det tomtar ner för fasaden.

 

Det var på varuhuset Illumn som dom klättrade, men det finns ju fler butiker på Ströget. En av favoriterna är Royal Copenhagen. Där passade vi på att köpa nägra fina ljuslyktor och lite juldekorationer.

 

 

 

Tivoli var förstås huvudattraktionen under helgen. Det var lite regnigt och kallt men som tur var hade man ställt ut kar med glödande kol som man kunde värma sig kring.

 

 

Eftersom det regnat en del och våra jackor var våta så passade vi på att torka dom i värmen också.

 

 

Middagen åt vi på Herestow inne på Tivoli. Do hade ett bra sätt att beställa på, man bara kryssade i en blankett så var det klart.

 

 

 

 

Dom hade andra fiffiga saker på restaurangen också. T.ex. så hängde det servetter på en krok under bordet. Och ovan ser vi en fiffig anordning för att lufta vin.

 

 

Snart så mörknade det och då blev dekorationeran på Tivoli än vackrare

 

 

 

Vid vissa klockslag så hade dom en laser och ljusshow.

 

Dom flesta åkattraktionerna var igång, även slänggungan som går högt högt ovan marken.

 

 

Inne i ett hus hade man byggt upp en stor utställning med tomtar, troll och andra figurer.

 

 

 

 

 

Nåja, det finns mer att se än Tivoli. Här är vi i Nyhavn. Där finns mest överprisade restauranger men i december så har dom en julmarknad.

 

 

 

 

Ganska nära Tivoli ligger H C Andersen museet. Eller museum kanske är att ta i. Det är en rad små installationer där man kan höra en sammanfattning av olika sagor som Andersen har skrivit.

 

 

Även om det är långt att gå så måste man så klart ta sig till den lille havsfrun lite norr om stan.

 

 

Sen var det dags att åka hem igen. Vårt flyg gick från en gate som låg längst bort i ena ändan av terminalen. Där stötte vi på en rätt intressant arkitektur som ni kan se här till vänster.

 

email: mail@familjenbergstrom.com